Kinesiologi tape er en strækbar tape, som fås i forskellige farver. Brugen af tape har længe været udbredt i sportens verden. Tapen virker via hud og underliggende fascier/væv, hvor nervereceptorerne primært sidder og lymfen løber.

Ved at skabe bølger i huden, løfter tapen huden fra det underliggende væv og øger lymfekanalernes naturlige flow og drænage af vævet. Dette mindsker trykket på nervereceptorerne og dermed smerten i området.

Kinesiologi tape bruges som supplement til anden behandling for at forlænge og forøge virkningen af den manuelle behandling og eventuelle igangsatte øvelser.

Tapening fungerer ved, at tapen efterligner hudens egen spændstighed og enten øger eller mindsker den. Det gør også at tapen skal have direkte kontakt med huden, og derfor må området gerne være barberet, hvis vi ved, tape skal påsættes.

Kinesiologi tapens funktioner

Spændt muskulatur

Tapen kan modvirke kroppens egne signaler om at spænde op i muskulaturen. Mange af de skader, vi normalt kender som overbelastninger og som lægen siger du skal give ro, kan tapen hjælpe på.

Måden tapen virker på er, at den modarbejder din muskel i at trække sig sammen – og når musklen ikke kan trække sig sammen, oplever du ikke smerten.

Vække muskulaturen

Viser det sig, at din skade skyldes svag muskulatur eller inaktivitet fra nogle muskler – kan tapen også hjælpe her.

Tapen virker ikke kun i forbindelse med skader.

Mindske hævelse

Tapen kan ligesom massage hjælpe på øget blodtilstrømning til et bestemt område. På den måde kan tapen hjælpe til at fjerne hævelse og derved mindske restitutionstiden.

Holdningskorrigerende

Skuldrene korrigeres bagud, brystkassen skyder frem og rygsøjlen står ret, når tapen er sat på. Det giver plads til luft i lungerne og en rank kropsholdning. Sidder man meget på kontor får man en foroverbøjet stilling i øvre ryg og nakke – dette vil uden tvivl ende med smerter i nakke og ryg. Med holdningskorrigerende tape, kan du udføre alle bevægelser som du er vant til.

Tapen kan sidde i op til fire dage og du kan sagtens bade med det.

For sikre optimal virkning – benytter jeg kun original Kinesiologi tape, ikke billige kopier.

De forskellige farver har ingen praktisk betydning i Vestlig medicinsk forstand, da tapen er produceret fuldstændigt ens.

Se også <a href=”https://www.lind-massage.dk/sportstape/”>Sportstape</a> Fakta omkring <a href=”http://www.kinesiotapening.dk/Hvad_er_Kineseo-22.htm” target=”_blank” rel=”noopener”>tapen</a>