AcuNova betyder “ny akupunktur” også kaldet BMA (Boel Moderne Akupunktur) og blev opdaget og udviklet af John Boel senior i 1990erne. Det virker via nervesystemet/hjernen modsat klassisk akupunktur, der virker via meridianbanerne. Ved at påvirke specifikke punkter i kroppens led, er man i stand til at kickstarte kroppens eget helbredelsessystem – immunforsvar, og derved genskabe det påvirkede område. Ved konstante smerter skal du kunne mærke en lindring af smerteniveauet efter første behandling.

Det er en speciel form for akupunktur, der er særdeles god til smertebehandling, kroniske og akutte sygdomme samt alle sportsskader.

Hvad kan AcuNova

AcuNova er effektiv til behandling af mange sygdomme. Også kroniske sygdomme.

Nedenunder er en oversigt over lidelser, hvor AcuNova har vist sig effektiv.

Akutte smerter
Kroniske smerter eks. gigt
Mave/tarmproblemer
Diskusprolaps
Migræne
Nakkesmerter
Skuldersmerter
Knæskader
Tennisalbue
Autoimmune sygdomme, fx leddegigt
Allergi – alle former
Blinde og svag synede, eks. AMD
Uro i ben
Kronisk hovedpine
Slidgigt
Sportsskader, både akutte og ved genoptræning.

Sagt med andre ord, AcuNova kan i de fleste tilfælde forbedre tilstanden og nogle kan også helt fjernes.

Efter en indledende samtale om problemet (hvor har man ondt, hvilke symptomer er der, hvad er det kommet af, hvornår er det opstået o.s.v.), starter man med at behandle i de led (refleks punkter) som kan påvirke det skadede område.

Der indsættes små tynde nåle i relevante led (reflekspunkter). Herved er der en umiddelbar kortvarig smerte relateret til selve indstikket (1-2 sek), hvorefter at patienten typisk vil angive en lettelse af symptomer og bedring af funktion i den pågældende kropsdel.

Ofte skal der 3-5 behandlinger til for fuld symptomfrihed og permanent lindring af problemet.

Se evt. mere på Boel Akupunktur