fbpx
 • Forskere fra Aalborg Universitet har fundet ud af, hvordan millioner af hæle hurtigt kan blive smertefri uden medicin.

  Simpel øvelse hjælper dobbelt så hurtigt

  Forskerne har sammen med et par hospitaler og en privatklinik lavet et forsøg med 48 patienter med ‘hælspore’. Halvdelen lavede den traditionelle øvelse, hvor man vipper foden op mod skinnebenet 3 x 10 gange om dagen.

  Resten prøvede den nye øvelse, hvor de stod på et trappetrin eller en solid kasse med et sammenrullet håndklæde under tæerne og med en rygsæk på for at øge belastningen. Og så vippede de op og ned. Se billedet.

  Den nye øvelse gav en markant bedring i patienternes tilstand i løbet af tre måneder, dobbelt så hurtigt som de traditionelle øvelser.

  http://www.dr.dk/nyheder/viden/naturvidenskab/ny-forskning-haelsmerter-skal-traenes-vaek